Διπλομοιράσματα

Θα έχετε παρατηρήσει ότι κάποιες φορές το πρόγραμμα κάνει δύο απανωτές διανομές. Προσπάθησα να λύσω αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι έκανα το σωστό. Όποιος παρατηρήσει παράξενη συμπεριφορά ή διπλομοιράσματα, ας επικοινωνήσει είτε με απάντηση σε αυτή την ανάρτηση, είτε μέσω του φόρουμ της ΔΠ.

This entry was posted in Ενημέρωση, Προβλήματα. Bookmark the permalink.

4 Responses to Διπλομοιράσματα

 1. Ο/Η panos1962 λέει:

  Νομίζω πως έχω λύσει το πρόβλημα, καθώς εδώ και ένα περίπου μήνα δεν έγινε διπλομοίρασμα.

 2. Ο/Η Δημήτρης Κατσούλης λέει:

  Πάνο καλημέρα

  Ονομάζομαι Δημήτρης από Αθήνα με όνομα χρήστη katsdim. Είμαι πολύ παλιός πρεφαδόρος, αλλά πολύ νέος στην ιστοσελίδα. Με τις λίγες γνώσης προγραμματισμού που έχω, ως παλιός προγραμματιστής αναλυτής όταν ακόμη δουλεύαμε σε mainframe, θεωρώ ότι η δουλειά σου είναι εξαιρετική και ήθελε να σε συγχαρώ. Δίνεις διέξοδο σε αρκετούς που για κάποιο λόγο, ιδιαίτερα τώρα με τη κρίση, είτε δεν έχουν παρέα να παίξουν είτε δεν έχουν το χρήμα να πηγαίνουν σε καφενείο.
  Από το μικρό διάστημα που είμαι χρήστης της ιστοσελίδας διαπίστωσα ότι πολύ παίχτες ιδιαίτερα όταν χάνουν εγκαταλείπουν το παιχνίδι, με δυσμενή, όπως καταλαβαίνεις, αποτελέσματα. Η περίπτωση αυτή μπορεί να αποφευχθεί με διαδικασία που εφαρμόζεται και σε άλλα παιχνίδια χαρτιών, δηλαδή δεσμεύοντας τον χρήστη(username) μέχρι να τελειώσει η παρτίδα. Ο παίχτης μπορεί να φύγει αλλά δεν μπορεί να καθίσει σε άλλο τραπέζι με αυτό το όνομα. Οι υπόλοιποι παίχτες το ξέρουνε ότι αυτός έφυγε διότι
  1. στο όνομα θα μπαίνουν αγκύλες πχ [katsdim]
  2 θα πηγαίνει πάντα πάσο μέχρι που να τελειώσει η παρτίδα ή να ξαναγυρίσει στο τραπέζι
  3 όταν ο παίχτης θα ξαναγυρίζει στο τραπέζι θα φεύγουν οι αγκύλες και το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να τελειώσουν οι κάσες.

  Από ότι κατάλαβα σήμερα υπάρχει η δυνατότητα ‘οταν κάποιος φύγει τη θέση του να τη πάρει ένας άλλος, όμως διαπίστωσα ότι κανένας δεν επιθυμεί να πάρει τη χασούρα ένας άλλου, οπότε αφήνονται παρτίδες στη μέση. Ψάχνοντας το φόρουμ κάπου διάβασα για αξιολόγηση ή βαθμολογία παιχτών. Αυτή μπορεί εύκολα να θεσπιστεί με
  1.όλες οι παρτίδες τελειώνουν με τη ως άνω πρόταση σε περίπτωση που κάποιος εγκταλείψει το τραπέζι
  2. μηδενίζονται όλες οι κάσες και δεν μπαίνουμε σε αρνητικά πρόσημα.
  3. γίνεται προσθαφαίρεση των κουπονιών και έτσι πρώτος είναι αυτός με τα περισσότερα θετικά καπίκια ενώ τελευταίος αυτός με τα περισσότερα αρνητικά.

  Κλείνοντας θέλω να σε ευχαριστήσω για την αξιόλογη προσπάθειά σου. Είμαι στη διάθεσή σου για ότι χρειαστείς είτε μέσω της ιστοσελίδας, είτε ακόμη και απευθείας τηλεφωνική ή/και ηλεκτρονική επικοινωνία, όταν με το καλό επιστρέψω στην Ελλάδα μετά από ένα δεκαήμερο.

  katsdim

  • Ο/Η panos1962 λέει:

   Δημήτρη,
   Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και διάβασα με πολλή προσοχή τις προτάσεις σου.
   Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν προβλήματα, καθώς οι εναπομείναντες παίκτες μπορούν πολύ εύκολα να αποχωρήσουν και αυτοί από το τραπέζι και να δημιουργήσουν καινούριο με άλλη σύνθεση. Εξάλλου δεν έχει και πολύ νόημα να τελειώσει, καλά και σώνει, η συγκεκριμένη παρτίδα και μάλιστα όταν ο ένας εκ των τριών παικτών έχει αποχωρήσει, είτε με δόλο, είτε από αμέλεια, ή ακόμη και από πρόβλημα στη σύνδεση κλπ.
   Επομένως, αν κάποιος παίκτης, εκ συστήματος ακολουθεί τέτοιου είδους πρακτικές, θα απομονωθεί από τους υπόλοιπους, οι οποίοι, αργά ή γρήγορα, θα τον «πάρουν πρέφα» όπως λέμε κι εμείς οι πρεφαδόροι. Τα υπόλοιπα είναι δεκτά και θεμιτά, αλλά πέρα από το γεγονός ότι θα μου προσθέσουν πολλή δουλειά, μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν με δημιουργία νέου account από τον οποιοδήποτε παίκτη. Φρονώ ότι είναι προτιμότερο να εκτίθεται κάποιος σε δημόσια κριτική, παρά να γεμίσουμε «εικονικούς» λογαριασμούς και να μην γνωρίζουμε ποιος είναι ποιος. Εξάλλου, εκ πεποιθήσεως πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος να ακυρώσεις τον εχθρό σου είναι να τον κάνεις φίλο και αυτό εφαρμόζω όποτε μου τύχει τέτοια περίπτωση· πιο συγκεκριμένα, στέλνω κάποιο PM στον «αμαρτωλό» πρεφαδόρο και του εξηγώ ότι μάλλον δεν είναι καλή τακτική να εγκαταλείπει τις παρτίδες όταν δεν του πάνε καλά και ότι θα ήταν προτιμότερο να ζητήσει μια νέα παρτίδα.
   Όσον αφορά στη βαθμολογία, αρχειοθετώ έτσι κι αλλιώς όλες τις παρτίδες που έχουν παιχτεί, και κάποια στιγμή θα δω πώς θα μεταφράζονται τα καπίκια του καθενός σε κάποιου είδους βαθμολογία. Το αν θα τελειώσει ή όχι μια παρτίδα δεν με πολυενδιαφέρει, καθώς εγώ μετρώ τα καπίκια κάθε διανομής και όχι στα πλαίσια της παρτίδας (μοιράζοντας βέβαια τα υπόλοιπα καπίκια της κάσας), δηλαδή ακόμη και αν έχουν παιχτεί 1, 2, 3 διανομές σε κάποια παρτίδα, αυτές θα μετρήσουν στη συνολική βαθμολογία των παικτών. Ο μόνος τρόπος να μην συμπεριληφθούν οι συγκεκριμένες διανομές στη συνολική βαθμολογία των παικτών είναι να γίνει επανεκκίνηση της παρτίδας και κατόπιν οι παίκτες να αποχωρήσουν, οπότε ουσιαστικά θα καταγραφεί στο αρχείο του πρεφαδόρου μια κενή παρτίδα (κρατώ σε αρχείο τις παρτίδες, αμέσως μετά τη διάλυση του τραπεζιού και όχι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού).
   Υ.Γ.
   Κι εγώ παλιός είμαι, πρώτο μου πρόγραμμα σε Texas Instruments TI59, 999 βημάτων (1976) και διάτρητες καρτέλες στον UNIVAC Sperry Rand της Φ.Μ.Σ. του Α.Π.Θ. (1979) και λίγο RPG και COBOL στον NCR 3600.

   • Ο/Η ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ λέει:

    ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ PREFADORO,ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΕΦΑΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ,ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ,ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ,ΝΑ ΔΥΚΤΙΩΘΟΥΝ,…….
    ΓΙΑ ΤΗΝ »ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ΄΄ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΕΞΗΓΗΣΗ.
    ΤΙΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ,ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Σ’ΕΜΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΗΛ ΠΡΙΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ,ΟΙ ΣΥΜΠΕΚΤΕΣ ΜΟΥ;
    ΔΡΑΜΟΥΝΤ ΜΑΝΩΛΗΣ— ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ liamis

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s