Φωτογραφίες προφίλ

Η φόρμα ενημέρωσης στοιχείων λογαριασμού δίνει πλέον τη δυνατότητα στους παίκτες να «ανεβάσουν» αρχείο εικόνας με τη φωτογραφία τους ή κάποιο avatar της αρεσκείας τους. Η εικόνα πρέπει να είναι τύπου JPEG/JPG και να μην υπερβαίνει τα 50.000 bytes. Η εικόνα μπορεί να έχει οποιαδήποτε διάσταση, αλλά ο «Πρεφαδόρος» την προσαρμόζει σε ύψος 23mm και την στοιχίζει δεξιά στην περιοχή του παίκτη. Εάν, μετά την προσαρμογή, το πλάτος της εικόνας υπερβαίνει τα 43mm, τότε γίνεται αποκοπή της εικόνας από αριστερά.

Για να «ανεβάσετε» αρχείο εικόνας στον «Πρεφαδόρο» κάνετε κλικ στο όνομά σας όπως αυτό εμφανίζεται στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης του φυλλομετρητή σας και μεταβαίνετε στη φόρμα ενημέρωσης στοιχείων λογαριασμού. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε οποιοδήποτε στοιχείο του λογαριασμού σας (εκτός από το login σας), ή να «ανεβάσετε» κάποιο αρχείο εικόνας. Για να «ανεβάσετε», ή να αλλάξετε το αρχείο εικόνας, αρκεί να κάνετε κλικ στην περιοχή της εικόνας (κάτω δεξιά) και να επιλέξετε κάποιο αρχείο εικόνας τύπου JPEG/JPG και μέγεθος μικρότερο τον 50.000 bytes. Κατόπιν συμπληρώνετε τον κωδικό σας στο πεδίο του τρέχοντος κωδικού και κάνετε κλικ στο κουμπί «Update».

Οι εικόνες που ανεβάζουν οι παίκτες μπορούν να εμφανίζονται στο τραπέζι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τοποθετώντας τον δείκτη του ποντικιού μας την επάνω δεξιά γωνία της περιοχής οποιουδήποτε παίκτη εμφανίζεται η σχετική εικόνα, εφόσον υπάρχει. Αν θέλουμε, μπορούμε να διατηρήσουμε τις εικόνες των παικτών στο τραπέζι κάνοντας κλικ στην εικόνα. Οι εικόνες εμφανίζονται με κάποιο βαθμό διαφάνειας, ώστε να μην παρεμποδίζεται η ανάγνωση των δεδομένων του παίκτη (καπίκια, δηλώσεις κλπ).

Επεξεργασία φωτογραφιών
Υπάρχει περίπτωση η φωτογραφία που έχετε να μη βολεύει για τις ανάγκες του «Πρεφαδόρου», είτε επειδή είναι πολύ μεγάλη σε μέγεθος, είτε επειδή θέλετε μόνο ένα μέρος και όχι ολόκληρη τη φωτογραφία. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, π.χ. Photoshop, GIMP κλπ. Αν χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα προγράμματα, προφανώς θα γνωρίζετε πώς να επεξεργαστείτε τη φωτογραφία σας.

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και χρησιμοποιείτε Windows, τότε μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα ζωγραφικής από τα βοηθήματα των Windows. Ας δούμε τα βήματα αναλυτικά:

  • Δημιουργείστε αντίγραφο της φωτογραφίας που θα επεξεργαστείτε.
  • Κάντε δεξί κλικ στο αντίγραφο της φωτογραφίας και επιλέξτε «Επεξεργασία». Αυτό θα σας περάσει στη Ζωγραφική των Windows.
  • Εφόσον η εικόνα που θα δείτε είναι τεράστια φέρτε την σε διαχειρίσιμο μέγεθος. Για να αλλάξετε τις διαστάσεις (και κατ’ επέκτασιν το μέγεθος) της φωτογραφίας, επιλέξτε «Εικόνα» και «Αλλαγή μεγέθους». Δώστε εκεί, π.χ. 30% τόσο στην οριζόντια όσο και στην κάθετη διάσταση. Αν είστε ικανοποιημένοι με τη φωτογραφία «σώστε» την και ελέγξτε το μέγεθος να είναι μικρότερο από 50 kilobytes. Αν δεν είναι, πρέπει να την σμικρύνετε κι άλλο.
  • Εφόσον θέλετε να «κόψετε» μέρος της φωτογραφίας, επιλέξτε το κομμάτι που επιθυμείτε χρησιμοποιώντας το ορθογώνιο από τα εργαλεία που παρέχονται στο αριστερό sidebar.
  • Κάντε κατόπιν δεξί κλικ στο κομμάτι που έχετε επιλέξει και «Αποκοπή». Μετά επιλέξτε «Αρχείο» και «Νέο». Πριν περάσετε σε νέο αρχείο θα σας ρωτήσει αν θέλετε να σώσετε την τρέχουσα εικόνα (αυτήν από την οποία έχετε αποκόψει το μέρος που σας ενδιαφέρει). Απαντήσετε όχι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να «χαλάσετε» ακόμη και το αντίγραφο που έχετε δημιουργήσει.
  • Θα εμφανιστεί νέος «καμβάς» (άσπρο ορθογώνιο πλαίσιο). Αν είναι μεγάλος μικρύνετέ τον όπως είπαμε παραπάνω, ή σέρνοντας την κάτω δεξιά μπλε βούλα, μέχρι να τον φέρετε σε πολύ μικρή διάσταση, π.χ. 1cm X 1cm.
  • Βάλτε το ποντίκι σας μέσα στον (μικρό) καμβά και κάντε δεξί κλικ και επικόλληση, οπότε θα εμφανιστεί το κομμάτι που έχετε αποκόψει από την προηγούμενη φάση.
  • Κάντε κλικ στην εκτός καμβά περιοχή (γκρίζο) και σώστε την εικόνα, ή μειώστε το μέγεθος εφόσον υπερβαίνει τα 50 kilobytes.
This entry was posted in Ενημέρωση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s