Δημοσιοποίηση φύλλων

Ορισμένες φορές χρειάζεται να φανερώσουμε τα φύλλα μας στους συμπαίκτες μας (και στους θεατές), ενώ η παρτίδα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Δεν μιλάμε για το claim, δηλαδή για την περίπτωση κατά την οποία ο αγοραστής φανερώνει τα φύλλα του και ζητά όλες τις υπόλοιπες μπάζες, αλλά για περιπτώσεις όπου το φύλλο είναι λίγο πολύ φανερό, ή οι παίκτες έχουν δηλώσει πάσο, ή, τέλος πάντων, έχει δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση από δηλώσεις που φαίνονται αδικαιολόγητες, ή αντιδεοντολογικές.

Στις περιπτώσεις αυτές είναι αδύνατον κάποιος να φανερώσει τα φύλλα του, οπότε ο μόνος τρόπος που απομένει είναι η καταγραφή των φύλλων στο χώρο ανταλλαγής μηνυμάτων. Με την προσθήκη, μάλιστα, της σχετικής «παλέτας», είναι πλέον αρκετά εύκολο να δημοσιοποιήσει κανείς φύλλα στο χώρο ανταλλαγής μηνυμάτων· ο «Πρεφαδόρος», όμως, δεν σταματά εκεί. Πράγματι, η παλέτα χρωμάτων και φύλλων, εμπλουτίστηκε με την προσθήκη δύο επιπλέον εικονιδίων, μέσω των οποίων μπορεί οποιοσδήποτε παίκτης να δημοσιοποιήσει τα φύλλα του στο χώρο ανταλλαγής μηνυμάτων:

Το αριστερό εικονίδιο (αυτό με την αράχνη) δημοσιοποιεί τα φύλλα που κρατούσαμε στην προηγούμενη διανομή, ενώ το δεξί (αυτό με τους δύο άσους) δημοσιοποιεί τα φύλλα της τρέχουσας διανομής. Πριν λάβει χώρα η δημοσιοποίηση των φύλλων, παρεμβάλλεται, βέβαια, σχετική ερώτηση από τον «Πρεφαδόρο», καθώς η δημοσιοποίηση φύλλων σε λάθος χρονική στιγμή μπορεί να χαλάσει ολόκληρη την παρτίδα. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τη δημοσιοποίηση των φύλλων και ειδικά όταν πρόκειται για την τρέχουσα διανομή.

Τα φύλλα που εμφανίζονται είναι πάντα 10 και, εφόσον έχουμε κάνει αγορά, εμφανίζονται τα φύλλα μετά την αλλαγή και το ξεσκαρτάρισμα. Για να εμφανιστούν τα φύλλα θα πρέπει να πατήσουμε το Enter, ή να κάνουμε κλικ στο εικονίδιο αποστολής μηνυμάτων (συννεφάκι), επομένως υπάρχει και δεύτερο σημείο αναίρεσης της συγκεκριμένης ενέργειας, καθώς μπορούμε ακόμη να καθαρίσουμε το πεδίο γραφής μηνυμάτων είτε με το πλήκτρο Escape, είτε κάνοντας κλικ στο σχετικό εικονίδιο (σκουπάκι).

This entry was posted in Εκπαίδευση, Ενημέρωση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s