Διαφοροποίηση πληρωμής τελευταίας αγοράς

Ο κανονισμός ορίζει ότι όταν το υπόλοιπο της κάσας δεν επαρκεί για την πληρωμή της τελευταίας αγοράς, τότε η αξία της αγοράς προσαρμόζεται στο υπόλοιπο της κάσας. Αν, π.χ. το υπόλοιπο της κάσας είναι 30 καπίκια (υπόλοιπο κάσας 3) και γίνει αγορά στις απλές κούπες, τότε η αξία της αγοράς θα προσαρμοστεί στα 30 καπίκια, επομένως όλες οι πληρωμές θα γίνουν προς 3 καπίκια/μπάζα αντί των 5 καπικιών που είναι η κανονική αξία της μπάζας στις απλές κούπες.

Ορισμένοι παίκτες διαφωνούν με αυτή τη λογική και ζητούν να προσαρμόζεται μεν η αξία της αγοράς σύμφωνα με το υπόλοιπο της κάσας, αλλά αν η αγορά μπει μέσα, είτε από την πλευρά του τζογαδόρου, είτε από την πλευρά των αμυνομένων παικτών, οι πληρωμές να γίνονται με βάση την πραγματική αξία της αγοράς. Το πρόγραμμα παρέχει πλέον αυτή τη δυνατότητα ως χαρακτηριστικό της παρτίδας και μπορεί κανείς να καθορίσει ότι η πληρωμή της τελευταίας αγοράς θα γίνεται με αυτόν τον ανισόρροπο τρόπο, κάνοντας κλικ στο σχετικό εικονίδιο του control panel:

Κανονικός τρόπος πληρωμής τελευταίας αγοράς

Ο «Πρεφαδόρος» παρέχει και τη δυνατότητα της πληρωμής της τελευταίας αγοράς με την πραγματική αξία της αγοράς σε κάθε περίπτωση, ακόμη και όταν το υπόλοιπο της κάσας δεν επαρκεί, είτε η αγορά βγει κανονικά, είτε μπει μέσα από τον τζογαδόρο ή από τους αμυνόμενους παίκτες. Αυτό έχει ως παρενέργεια μια μικρή ενίσχυση της κάσας, η οποία εμφανίζεται ως αρνητικό υπόλοιπο κάσας, γεγονός το οποίο ενώ δεν είναι κακό, ξενίζει τους περισσότερους παίκτες. Αυτός ο τρόπος πληρωμής επιλέγεται κάνοντας κλικ στο σχετικό εικονίδιο:

Ανισόρροπος τρόπος πληρωμής τελευταίας αγοράς

Για να επαναφέρουμε τον κανονικό τρόπο πληρωμής της τελευταίας μπάζας, κάνουμε εκ νέου κλικ στο σχετικό εικονίδιο:

Εναλλακτικός τρόπος πληρωμής τελευταίας αγοράς

Τα τραπέζια στα οποία οι παίκτες έχουν διαφοροποιήσει τον τρόπο πληρωμής της τελευταίας αγοράς σημαίνονται με το σχετικό εικονίδιο στην επάνω δεξιά πλευρά τους, ενώ στο χώρο του καφενείου υπάρχει σχετική σήμανση στο κάτω αριστερά μέρος του τραπεζιού.

Για να συνοψίσουμε, ας υποθέσουμε ότι έχει γίνει αγορά κούπες (κανονική αξία 5 καπίκια/μπάζα) και έχει υπόλοιπο 2 (υπάρχουν στην κάσα 20 καπίκια). Αν το τραπέζι μας δεν έχει σήμανση πιπεριάς, ή ντομάτας, τότε η αγορά θα πληρωθεί με αξία 2 καπίκια/μπάζα είτε βγει, είτε μπει μέσα. Επομένως, αν ο τζογαδόρος μπει μέσα θα ανεβάσει 2 κάσα και θα πληρώσει τις μπάζες των αμυνομένων παικτών προς 2 καπίκια/μπάζα. Αν, πάλι, οι αμυνόμενοι μπούνε μέσα, τότε θα πληρώσουν προς 2 καπίκια/μπάζα. Αυτός είναι ο κανονικός τρόπος πληρωμής.

Αν το τραπέζι μας έχει σήμανση πιπεριάς, τότε αν βγει η αγορά, η πληρωμή των μπαζών θα γίνει με αξία 2 καπίκια/μπάζα, δηλαδή θα χρησιμοποιηθεί το υπόλοιπο της κάσας. Αν, όμως, η αγορά μπει μέσα, οι πληρωμές θα γίνουν με την κανονική αξία της αγοράς, επομένως αν ο τζογαδόρος μπει μέσα θα ανεβάσει 5 κάσα και θα πληρώσει προς 5 καπίκια/μπάζα. Αν μπούνε μέσα οι αμυνόμενοι παίκτες, θα πληρώσουν κι αυτοί με την κανονική αξία της αγοράς, δηλαδή προς 5 καπίκια/μπάζα. Πρόκειται, δηλαδή, για ανισόρροπο τρόπο πληρωμής, καθώς άλλη αξία έχει η αγορά όταν βγαίνει και άλλη όταν μπαίνει μέσα.

Αν το τραπέζι έχει σήμανση ντομάτας, τότε αν βγει η αγορά θα πληρωθεί προς 5 καπίκια/μπάζα, επομένως το υπόλοιπο της κάσας θα γίνει -3 που σημαίνει ότι προστέθηκαν αυτόματα τα 30 καπίκια που λείπουν, δηλαδή είναι σαν να πρόσθεσαν οι παίκτες από 10 καπίκια στην κάσα. Αν, πάλι, η αγορά μπει μέσα, τότε η πληρωμή θα γίνει με την πραγματική αξία της αγοράς, δηλαδή προς 5 καπίκια/μπάζα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την πιπεριά. Αυτός είναι ο δικαιότερος τρόπος πληρωμής, καθώς η αγορά πληρώνεται πάντα στην πραγματική της αξία.

This entry was posted in Ενημέρωση, Προβλήματα, www.prefadoros.gr. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s