Νέος «Πρεφαδόρος»

Φίλοι πρεφαδόροι, από τον Ιούνιο του 2014 έχω ανεβάσει δοκιμαστική έκδοση μιας νεότερης εκδοχής του «Πρεφαδόρου», την οποία μπορείτε να προσπελάσετε με τα ίδια στοιχεία εισόδου μέσω link στο κάτω μέρος οποιασδήποτε σελίδας:

screenshot1

Πράγματι, ήδη από την πρώτη στιγμή που ο «Πρεφαδόρος» ανέβηκε στο διαδίκτυο, ξεκίνησα να σχεδιάζω νέες εκδόσεις με στόχο, κυρίως, την ελαχιστοποίηση του φόρτου τόσο στον server, αλλά και στους clients. Ο σχεδιασμός της πρώτης έκδοσης του «Πρεφαδόρου» είναι τέτοιος που δημιουργεί τεράστια φορτία στον server, ενώ οι αμέτρητες προσθήκες και δυνατότητες που εισήχθησαν κατά καιρούς, δημιούργησαν σιγά σιγά «δυσκαμψία» στο πρόγραμμα και, το χειρότερο, ανέκυψαν προβλήματα τόσο στην ομαλή λειτουργία του παιχνιδιού, όσο και στις πληρωμές των αγορών.

Μέχρι σήμερα, προκειμένου να μην «σκουριάζω» ως προγραμματιστής, έχω αναπτύξει περίπου 20 εκδόσεις του «Πρεφαδόρου» επιχειρώντας να ενσωματώσω στο πρόγραμμα λειτουργίες και διαδικασίες που θα διευκολύνουν το χειρισμό του προγράμματος. Πολλές από τις δυνατότητες του νέου προγράμματος βασίζονται σε δικές σας προτάσεις, άλλες πάλι είναι δικές μου ιδέες. Γεγονός, πάντως, είναι ότι το νέο πρόγραμμα βρίσκεται πλέον στη γραμμή παραγωγής και κάποια στιγμή θα αντικαταστήσει το υπάρχον πρόγραμμα, κρατώντας, φυσικά, το αρχείο παρτίδων, τα προφίλ των παικτών, τις σχέσεις και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο είναι χρήσιμο, όπως φωτογραφίες προφίλ κλπ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που αγκαλιάσατε τον «Πρεφαδόρο» από την πρώτη στιγμή που τον ανέβασα στο διαδίκτυο. Ειδικότερα θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Δημητρακόπουλο που ήταν ο πρώτος «ξένος» που γεύτηκε το άρωμα του «Πρεφαδόρου», πίσω στο 2011. Πράγματι, ο θρυλικός geodim, πρωταθλητής και δάσκαλος του μπριτζ, βοήθησε από την πρώτη στιγμή στη βελτίωση ενός προγράμματος που στήθηκε αρχικά ως φάρσα με στόχο οι παίκτες Ιγνάτιος Μαυρομάτης (ignatis), Αχιλλέας Πέττας (WOLF) και εγώ προσωπικά (panos) να παίζουμε που και που την πρέφα μας στο διαδίκτυο.

Ο Γιώργος, ως άριστος πρεφαδόρος και ως έμπειρος χρήστης του BBO (διαδικτυακό bridge) συνέβαλε, λοιπόν, τα μάλλα τόσο στη δημοσιοποίηση του «Πρεφαδόρου», όσο και στη βελτίωση του ίδιου του παιχνιδιού πολλών από εμάς. Να μην ξεχνάμε, επίσης, την τεράστια συμβολή του στο φόρουμ του «Πρεφαδόρου» στο Facebook, όπου τα άρθρα του και οι χιουμοριστικές ιστορίες μέσω των οποίων μεταλαμπαδεύει πολύτιμες γνώσεις και τεχνικές, δημιουργούν πάντα φλογερές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις μέσα από τις οποίες ομορφαίνει και λαμπρύνεται το ίδιο το παιχνίδι της πρέφας.

Όσον αφορά στη νέα έκδοση, θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την εμβληματική φυσιογνωμία που κοσμεί τον «Πρεφαδόρο» ήδη από τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του στο διαδίκτυο και μιλώ για την marinikol, κατά κόσμον Μαρία Νικολακέα, επονομαζόμενη και «Γαλλίδα». Η Μαρία έχει παίξει μακράν τις περισσότερες παρτίδες στον «Πρεφαδόρο», γνωρίζει σχεδόν όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες των προγραμμάτων και με το ήθος και το πηγαίο χιούμορ που τη διακρίνουν έχει λαμπρύνει τη σελίδα του «Πρεφαδόρου» και έχει συμβάλει αποφαστισκά στη μετατροπή της σελίδας σε ένα φιλόξενο καφενείο της πρέφας. Τολμώ να πω ότι χωρίς τη συμπαράσταση και την αμέριστη βοήθεια της Μαρίας, ο νέος «Πρεφαδόρος» θα έμενε για πάντα ένα συνονθύλευμα ιδεών και προτάσεων, ως εργαλείο προσωπικών μου αναζητήσεων στο χώρο της ανάπτυξης διαδικτυακών προγραμμάτων.

This entry was posted in Αταξινόμητα άρθρα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s