Στατιστικά στοιχεία

Στις αρχές του 2017 προσετέθη σελίδα μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να επισκοπήσει χρήσιμα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις παρτίδες που παίζονται στον «Πρεφαδόρο». Για να μεταβούμε στη σελίδα επισκόπησης στατιστικών στοιχείων μπορούμε να κάνουμε κλικ στο σχετικό tab που βρίσκεται στο κάτω μέρος της βασικής σελίδας:

%cf%80%cf%81%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%b4%cf%8c%cf%81%ce%bf%cf%82

Ο χρήστης μπορεί επίσης να προσπελάσει τη σελίδα επισκόπησης στατιστικών τού «Πρεφαδόρου» μέσω του url:

www.prefadoros.gr/stats

Η σελίδα επισκόπησης στατιστικών στοιχείων παρουσιάζει αρχικά το παρακάτω πάνελ:

screenshot1

Εδώ ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τα έτη που επιθυμεί και το αν θα συμπεριληφθούν οι παρτίδες στις οποίες παίζεται ή όχι το πάσο. Ο χρήστης μπορεί ακόμη να επιλέξει το ελάχιστο πλήθος παιγμένων διανομών που θα πρέπει να έχει κάποιος παίκτης προκειμένου να συμπεριληφθεί ή όχι στα στατιστικά. Τέλος, ο χρήστης μπορεί να περιορίσει τα στατιστικά στοιχεία σε συγκεκριμένους παίκτες γράφοντας τα ονόματα των παικτών αυτών στο σχετικό πεδίο (χωρισμένα με κενά ή με κόμματα).

Αφού ο χρήστης δώσει όλα τα κριτήρια που επιθυμεί, κάνει κλικ στο πράσινο κουμπάκι και τα στατιστικά στοιχεία αρχίζουν να εμφανίζονται στη σελίδα. Η διαδικασία μπορεί να πάρει λίγη ώρα αλλά ο χρήστης μπορεί να τη διακόψει ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλίκ στα δύο κόκκινα βέλη που στριφογυρίζουν όση ώρα διαρκεί η διαδικασία.

screenshot2

Τα στατιστικά στοιχεία που εμφανίζονται στη σελίδα περιλαμβάνουν τις παρακάτω στήλες:

 • Α/Α: αύξων αριθμός γραμμής.
 • Login: login name του παίκτη.
 • Παρτίδες: πλήθος των παρτίδων που έχει παίξει ο παίκτης.
 • Διανομές: πλήθος των διανομών που έχει παίξει ο παίκτης.
 • Ισοζύγιο: μέσος όρος καπικιών που κέρδισε ή έχασε ο παίκτης σε κάθε παιγμένη διανομή.
 • Αγορές: πλήθος αγορών που έχει κάνει ο παίκτης.
 • Μέσα αγορές: ποσοστό αγορών που έβαλε μέσα ο παίκτης ως τζογαδόρος.
 • Στημένες αγορές: ποσοστό αγορών που έχει κάνει ο παίκτης και έβαλε μέσα έναν ή και τους δύο αμυνόμενους παίκτες.
 • Ισοζύγιο αγορών: μέσος όρος καπικιών που κέρδισε ή έχασε ο παίκτης ανά διανομή ως αγοραστής.
 • Άμυνα: πλήθος διανομών που έπαιξε ο παίκτης ως αμυνόμενος.
 • Ποσοστό μαζί: πλήθος διανομών που έπαιξε ο παίκτης ως αμυνόμενος προσεταιριζόμενος και τον έτερο αμυνόμενο παίκτη.
 • Ισοζύγιο άμυνας: μέσος όρος καπικιών που κέρδισε ή έχασε ο παίκτης ανά διανομή ως αμυνόμενος.
 • Πάσο: πλήθος διανομών που έπαιξε ο παίκτης το πάσο.
 • Ισοζύγιο πάσο: μέσος όρος καπικιών που κέρδισε ή έχασε ο παίκτης ανά διανομή παίζοντας το πάσο.

Ο χρήστης μπορεί να κάνει κλικ στην επικεφαλίδα οποιασδήποτε στήλης προκειμένου να ταξινομηθούν τα στατιστικά στοιχεία κατά το σχετικό μέγεθος. Αν π.χ. ο χρήστης κάνει κλικ στην επικεφαλίδα «Login», τότε τα στατιστικά στοιχεία θα εμφανίζονται αλφαβητικά κατά παίκτη, ενώ αν κάνει κλικ στη στήλη «Διανομές», τα στατιστικά στοιχεία θα ταξινομηθούν κατά το πλήθος των διανομών που έχουν παίξει οι παίκτες.

Ο χρήστης μπορεί να κάνει κλικ πάνω σε οποιονδήποτε παίκτη για να δει τα στοιχεία του αντίστοιχου παίκτη πιο παραστατικά:

Στατιστικά (2)

Τα στοιχεία που εμφανίζονται στην καρτέλα του παίκτη είναι τα ίδια που εμφανίζονται στη σελίδα στατιστικών, απλώς περιλαμβάνουν κάποια ποσοστά και κάποια διαγράμματα που παρουσιάζουν λίγο πιο παραστατικά κάποια από τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τον συγκεκριμένο παίκτη.

Χρονική κατανομή

Αν ο χρήστης κάνει κλικ στο κουτάκι επιλογής της «χρονικής κατανομής», τότε εμφανίζονται στατιστικά στοιχεία που αφορούν στη χρονική στιγμή στησίματος των παρτίδων. Σε αυτά τα στατιστικά στοιχεία ο χρήστης δεν μπορεί να επιλέξει παρτίδες που αφορούν σε συγκεκριμένους παίκτες, ούτε παρτίδες που έχουν από κάποιο πλήθος διανομών και άνω, παρά μπορεί να επιλέξει μόνον τα έτη που επιθυμεί και το αν παίζεται ή όχι το πάσο. Τα διαγράμματα που παρουσιάζονται είναι τα εξής:

screenshot3

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν τη διετία 2015-2016 και παρουσιάζουν τις παρτίδες που παίχτηκαν κατά μήνα. Φαίνεται καθαρά ότι ο πιο «φτωχός» μήνας είναι ο Αύγουστος, πράγμα εν πολλοίς λογικό καθώς αυτόν το μήνα οι περισσότεροι κάνουν διακοπές, ενώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι περισσότερες παρτίδες παίχτηκαν τον Μάρτιο.

screenshot4

Ένα άλλο χρήσιμο διάγραμμα είναι αυτό που παρουσιάζει τις παρτίδες που παίχτηκαν κατά ημέρα της εβδομάδας. Εδώ τη μεγαλύτερη συχνότητα παρουσιάζει η Τρίτη, ενώ το Σάββατο αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς, έχουμε τις λιγότερες παρτίδες.

screenshot6

Τέλος, η ωρολογιακή κατανομή των παρτίδων εισφέρει χρήσιμη πληροφορία σχετικά με το ποιές ώρες της ημέρας προτιμούν οι παίκτες γαι να παίξουν μια παρτίδα πρέφα στον «Πρεφαδόρο». Εδώ φαίνεται καθαρά ότι οι πιο βολικές ώρες είναι οι ώρες γύρω από τις 9 το βράδυ.

Τα στατιστικά στοιχεία του «Πρεφαδόρου» δεν υπολογίζονται μετά από κάθε διανομή, ούτε καν μετά από κάθε παρτίδα, αλλά υπολογίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα περίπου 10 λεπτών της ώρας και περιλαμβάνουν τις παρτίδες που έχουν αρχειοθετηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι όσο η παρτίδα εμφανίζεται ακόμη στη βασική σελίδα του «Πρεφαδόρου», δεν συμεμμετέχει στα στατιστικά. Η παρτίδα θα συμπεριληφθεί μόλις αρχειοθετηθεί, ήτοι μόλις πάψει να εμφανίζεται στη βασική σελίδα, αλλά ακόμη και τότε υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποια καθυστέρηση έως 10 λεπτών.

This entry was posted in Ενημέρωση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s