Αποκλεισμός παικτών και κακόβουλα σχόλια

Πολλές φορές παρατηρείται στη συζήτηση, τόσο του καφενείου όσο και στο τραπέζι, το θλιβερό φαινόμενο διαλόγων χαμηλού επιπέδου με αποτέλεσμα να «χάνονται» σχόλια που αξίζει να διαβαστούν και να δημιουργείται γενικά άσχημο κλίμα και εκνευρισμός. Το φαινόμενο είναι γνωστό σε χρήστες του διαδικτύου που παρεπιδημούν σε ιστότοπους που παρέχουν ελευθερία γραφής και ο «Πρεφαδόρος» είναι ένας τέτοιος ιστότοπος. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει ο όρος «troll» για τους κακόβουλους χρήστες που εκμεταλλεύοντια την ελευθερία και την ανωνυμία του διαδικτύου, ενώ έχει δημιουργηθεί και ο εξελληνισμένος όρος «τρολάρισμα» που χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες ενέργειες.

Το τρολάρισμα είναι γενικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί, υπάρχει όμως μια παράπλευρη ωφέλεια: Όταν κάποιος χρήστης τρολάρει, εκτίθεται με αποτέλεσμα οι χρήστες να γνωρίζουν ότι πρόκειται για troll και κατά συνέπεια να αποφεύγουν την επαφή μαζί του. Συγκεκριμένα, στον «Πρεφαδόρο», μπορούμε να εντοπίσουμε τον κακόβουλο παίκτη από τα γραφόμενά του στις συζητήσεις του καφενείου ή της παρτίδας. Μοιάζει με τον πανκ ο οποίος έχει ορθώσει τα μαλλιά του εν είδη τσαλαπετεινού και έχει τατουάζ στο μέτωπο «FUCK U» ή κάτι παρόμοιο, οπότε μας δίνει από μόνος του αδιάψευστα σημάδια ότι η επαφή μαζί του θα είναι μάλλον επιζήμια. Με άλλα λόγια το τρολάρισμα στους χώρους συζήτησης του «Πρεφαδόρου» δίνει το στίγμα του παίκτη που είναι καλό κανείς να αποφεύγει.

Ο «Πρεφαδόρος» παρέχει τη δυνατότητα να χαρακτηρίζει κανείς τους παίκτες ως «φίλους», ή το αντίθετο, να τους χαρακτηρίζει δηλαδή ως κακόβουλους. Αυτό γίνεται εύκολα, με ένα κλικ στο κουτάκι του παίκτη όπου θα εμφανιστεί το προφίλ του συγκεκριμένου παίκτη, π.χ. κάνοντας κλικ στο κουτάκι του παίκτη lakis θα εμφανιστεί το προφίλ του παίκτη lakis:

Στο επάνω μέρος του προφίλ του παίκτη υπάρχει ένα ανθρωπάκι με πράσινο σταυρουδάκι στο οποίο μπορούμε να κάνουμε κλικ για να χαρακτηρίσουμε κάποιον παίκτη ως φίλο. Αν, αντίθετα, θέλουμε να χαρακτηρίσουμε τον συγκεκριμένο παίκτη ως κακόβουλο, ή απλά ως κακή παρέα, κάνουμε κλικ στο ανθρωπάκι με το κόκκινο x.

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι ο παίκτης lakis «τρολάρει» στο καφενείο γράφοντας διάφορα προσβλητικά σχόλια:

Κάνοντας κλικ στο όνομά του, θα εμφανιστεί το προφίλ του παίκτη lakis, οπότε κάνουμε αποκλεισμό κάνοντας κλικ στο ανθρωπάκι με το κόκκινο x. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αποκρυβούν τα σχόλια του παίκτη lakis τόσο από το καφενείο όσο και από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση στο μέλλον:

Όπως βλέπετε, το όνομα του παίκτη lakis εμφανίζεται πλέον με κόκκινα γράμματα, ενώ τα σχόλιά του έχουν εξαφανιστεί από τη συζήτηση του καφενείου. Ωστόσο μπορούμε να επαναφέρουμε προσωρινά τα σχόλια αποκλεισμένων παικτών κάνοντας κλικ στο πράσινο συννεφάκι που υπάρχει στο πάνελ αναζήτησης παικτών:

Μόλις κάνουμε κλικ στο πράσινο συννεφάκι, το συννεφάκι θα γίνει κόκκινο και τα σχόλια αποκλεισμένων παικτών θα γίνουν προσωρινά εμφανή έως ότου ξανακάνουμε κλικ στο (κόκκινο) συννεφάκι οπότε θα αποκρυβούν εκ νέου κοκ.

This entry was posted in Εκπαίδευση, Ενημέρωση, Προβλήματα. Bookmark the permalink.

1 Response to Αποκλεισμός παικτών και κακόβουλα σχόλια

  1. Ο/Η Μιχάλης Σπανός λέει:

    Συγχαρητήρια ,γιά τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθεί ο πρεφαδόρος .Πρέφα ,δίχως κοινωνικούς αποκλεισμούς ,πρέφα χωρίς σύνορα.!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s