Αποβολή και αποκλεισμός παίκτη από τραπέζι

Από σήμερα δίνεται η δυνατότητα στους παίκτες να αποβάλλουν και να κρατούν μακρυά από το τραπέζι ενοχλητικούς ή κακοήθεις θεατές. Αφορμή για τη συγκεκριμένη δυνατότητα δόθηκε από συγκεκριμένους κακόβουλους παίκτες που συνηθίζουν εισέρχονται ως θεατές σε τραπέζια και να δημιουργούν άσχημο κλίμα χυδαιολογώντας και γράφοντας ανοησίες στη συζήτηση του τραπεζιού (troll). Μέχρι σήμερα η μόνη δυνατότητα που είχαν οι παίκτες προκειμένου να προστατευτούν από τέτοιου είδους τοξικές παρουσίες ήταν να κλειδώσουν το τραπέζι, αλλά αυτό είχε ως δυσάρεστη παρενέργεια τον αποκλεισμό όλων των παικτών από το τραπέζι, εκτός των προσκεκλημένων.

Για να αποκλείσουμε κάποιον ενοχλητικό θεατή από το τραπέζι μας, εμφανίζουμε το προφίλ του κάνοντας κλικ στον συγκεκριμένο θεατή όπως αυτός εμφανίζεται στην περιοχή θεατών του τραπεζιού. Εκεί θα παρατηρήσετε μια αρβύλα στην οποία μπορείτε να κάνετε κλικ προκειμένου να αποβάλετε τον ενοχλητικό θεατή από το τραπέζι σας:

arvila

Μόλις κάνετε κλικ στην αρβύλα του αποκλεισμού, ο θεατής αποβάλλεται από το τραπέζι και δεν υπάρχει τρόπος να ξαναμπεί εκτός και αν κάποιος από τους παίκτες του τραπεζιού άρει τον αποκλεισμό. Η άρση του αποκλεισμού γίνεται με κλικ στο τριφύλλι που εμφανίζεται στην κάρτα προφίλ του αποκλεισμένου παίκτη. Προφανώς θα πρέπει να εντοπίσετε τον αποκλεισμένο παίκτη στο χώρο του καφενείου ή σε κάποιο άλλο τραπέζι προκειμένου να εμφανίσετε το προφίλ και να κάνετε κλικ στο τριφύλλι:

alivra

Καθόλη τη διάρκεια του αποκλεισμού ο αποκλεισμένος παίκτης βλέπει μια αρβύλα στα τραπέζια από τα οποία έχει αποκλειστεί, ώστε να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει τρόπος εισόδου στα συγκεκριμένα τραπέζια, ακόμη και αν κάποιος από τους παίκτες τον προσκαλέσει· ο μόνος τρόπος επανεισόδου σε τραπέζια από τα οποία έχουμε αποκλειστεί, είναι κάποιος από τους παίκτες του τραπεζιού να κάνει άρση αποκλεισμού. Στο στιγμιότυπο που ακολουθεί, ο παίκτης lakis έχει αποκλειστεί από κάποιον από τους παίκτες του τραπεζιού 743947 και ως εκ τούτου εμφανίζεται η αρβύλα στο συγκεκριμένο τραπέζι για τον παίκτη lakis:

screenshot2

Φυσικά θα πρέπει να μην γίνεται κατάχρηση της δυνατότητας αποκλεισμού θεατών από το τραπέζι σας, καθώς ακολουθώντας τέτοιου είδους πρακτικές μάλλον καθίσταστε περισσότερο ενοχλητικός από τους θεατές που αποβάλλετε από το τραπέζι. Τέλος, να σημειώσουμε ότι κάποιοι παίκτες που έχουν χαρακτηριστεί ως ανώτεροι αξιωματούχοι (administrator, πρόεδρος κλπ) δεν μπορούν να αποκλειστούν από το τραπέζι, ενώ αξιωματούχοι από επόπτες και πάνω, έχουν δικαίωμα αποβολής θεατών ακόμη και σε τραπέζια στα οποία συμμετέχουν ως θεατές και όχι απαραίτητα ως παίκτες.

This entry was posted in Ενημέρωση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s