Βαθμολογία

Φίλοι πρεφαδόροι, όπως γνωρίζετε ο «Πρεφαδόρος» έχει μετακινηθεί πρόσφατα σε μικρότερο server. Αφού σας ευχαριστήσω όλους για την αμέριστη βοήθειά σας στην προσπάθεια να κρατήσουμε τον «Πρεφαδόρο» ζωντανό, σας ενημερώνω ότι με αφορμή τη μετακίνηση του site σε μικρότερο server, άλλαξα τελείως τον τρόπο υπολογισμού της βαθμολογίας, ή καλύτερα τον τρόπο αξιολόγησης της απόδοσης των παικτών. Στον παλαιό server η βαθμολογία διαμορφωνόταν κάθε βράδυ με βάση τις παρτίδες που παίζονταν κατά τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου. Στον νέο server η βαθμολογία αναδιαμορφώνεται μετά από κάθε διανομή.

Πιο συγκεκριμένα, η βαθμολογία περιλαμβάνει δύο στοιχεία: το πρώτο είναι μια εκτίμηση των καπικιών που φαίνεται να εισπράττει ή να χάνει ο παίκτης σε κάθε διανομή· ας πούμε ότι είναι ένας μέσος όρος των καπικιών που κέρδισε ή έχασε ο παίκτης σε όλες τις διανομές που έχει παίξει. Το δεύτερο στοιχείο είναι το πλήθος των διανομών που έχει παίξει ο παίκτης και αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο στο κατά πόσον το πρώτο στοιχείο έχει προκύψει σε βάθος χρόνου ή είναι υπό διαμόρφωση.

Ένα άλλο στοιχείο που έχει σημασία είναι ότι οι πρόσφατες διανομές επηρεάζουν περισσότερο τη βαθμολογία απ’ ό,τι οι παλαιότερες. Αν, π.χ. ένας παίκτης έχει βαθμολογία 1,5 σε 32.782 διανομές και κερδίσει 46 καπίκια σε μια διανομή, τότε η νέα βαθμολογία του θα διαμορφωθεί ως εξής:

b = ((1,5 x 10.000) + 46) / 10.001

τουτέστιν 1,5045 σε 32.783 διανομές. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό που διαφοροποιεί τη βαθμολογία από τον μέσο όρο είναι το νούμερο 10.000, καθώς δεν χρησιμοποιούμε το συνολικό πλήθος των διανομών, αλλά κάθε φορά όλες οι παλαιές διανομές «συμπιέζονται» στις 10.000 διανομές, με αποτέλεσμα τα «φρέσκα» καπίκια να μετράνε παραπάνω απ’ ό,τι αν λογαριάζαμε όλες τις διανομές. Το πλήθος των 10.000 διανομών είναι αυθαίρετο. Αν το ελαττώσουμε, π.χ. 1.000 διανομές, τότε η βαθμολογία θα είναι σχετικά ασταθής, ενώ αν αυξήσουμε το πλήθος των διανομών, τότε θα απαιτείται πολύ μεγάλος χρόνος για να φανεί ενδεχόμενη βελτίωση ή απομείωση των ικανοτήτων του παίκτη.

Τέλος, να σας ενημερώσω ότι οι διάφοροι ανόητοι που παρασιτούσαν σε τελειωμένες παρτίδες, σαν τα όρνεα που περιμένουν να τελειώσουν τα θηρία το γεύμα τους για να φάνε ό,τι έχει απομείνει, θα πρέπει να βρούν άλλον τρόπο να διασκεδάσουν τη μιζέρια τους, καθώς τώρα η βαθμολογία διαμορφώνεται την ώρα που παίζεται η παρτίδα.

This entry was posted in Ενημέρωση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s