Διαδικτυακή πρέφα!

Φίλοι της πρέφας,

Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάρτηση θεμάτων που αφορούν στο παιχνίδι της πρέφας όπως αυτό υλοποιήθηκε στο διαδίκτυο από τον Πάνο Παπαδόπουλο τον Μάρτιο του 2011. Πράγματι, ενώ τα περισσότερα παιχνίδια της τράπουλας είχαν ήδη υλοποιηθεί με κάποιον τρόπο στο διαδίκτυο, το παιχνίδι της πρέφας παρέμενε ο μεγάλος απών μέχρι τη στιγμή που μου δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να αναπτύξω προγράμματα εκτός του πεδίου της εργασίας μου στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Πιστεύω ότι η απουσία της πρέφας από το διαδικτυακό στερέωμα οφείλεται από τη μια πλευρά στη δυσκολία που παρουσιάζει το παιχνίδι όσον αφορά στο πλήθος και την ποικιλία των δηλώσεων που αφορούν στο στήσιμο των αγορών, αλλά κυρίως οφείλεται στην έλλειψη προγραμματιστών που να έχουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παιχνίδι, καθώς η πρέφα παίζεται κυρίως στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να περιορίζεται δραματικά ο αριθμός των ενδιαφερόμενων προγραμματιστών.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με κάποια δυσάρεστα γεγονότα που με απομάκρυναν προσωρινά από το χώρο της εργασίας μου, αποτέλεσαν για μένα το καλύτερο κίνητρο για να στρωθώ στη δουλειά και να αναπτύξω το παιχνίδι της πρέφας με τα εργαλεία που γνωρίζω σχετικά καλά και χωρίς να καταφύγω σε λύσεις που να εμπλέκουν το χρήστη σε οποιαδήποτε διαδικασία εγκατάστασης εξωτερικών εργαλείων, πρόσθετων ή άλλων προγραμμάτων πέραν του κλασικού φυλλομετρητή που χρησιμοποιεί ο χρήστης για να περιηγείται στο διαδίκτυο. Το μόνο που απαιτείται είναι η ενεργοποίηση της Javascript και η αποδοχή των cookies, πράγματα που στις μέρες μας θεωρούνται πια δεδομένα.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε στο διάστημα από 23 Μαρτίου έως 22 Απριλίου 2011 και η πρώτη παρτίδα παίχτηκε από τους Ιγνάτη Μαυρομάτη, Αχιλλέα Πέττα και Πάνο Παπαδόπουλο το απόγευμα της Παρασκευής, 22 Απριλίου 2011. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους αυτούς που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με βοήθησαν στην ανάπτυξη και στη βελτίωση του προγράμματος. Εκτός από τους συμπαίκτες μου που ανέφερα ήδη, θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους Χρήστο Μασούρα, Αχιλλέα Μένο, Τάσο Βασιλόπουλο και Γιάννη Γκατζώλη για τις ευχάριστες ώρες της ζωντανής πρέφας και για τη στήριξη που μου παρείχαν κατά την ανάπτυξη του προγράμματος. Άφησα για το τέλος τον πολύτιμο φίλο και μέντορα, Αριστοφάνη Κατσάρο, που μου έμαθε να παίζω σωστά το παιχνίδι της πρέφας.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω το μαθηματικό και φίλο, Θοδωρή Ανδριόπουλο, ο οποίος, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος, στάθηκε η αφορμή να ασχοληθώ και πάλι με κάποια πρωτόλεια του προγράμματος της διαδικτυακής πρέφας που είχα σκαρώσει ήδη από το 2009. Πράγματι, στην προσπάθειά μου να βοηθήσω το Θοδωρή υλοποιώντας προγραμματιστικά τις πρωτότυπες ιδέες του στη διδασκαλία των μαθηματικών, ασχολήθηκα εκ νέου με το πρόγραμμα της πρέφας προσπαθώντας να ξεσηκώσω από εκεί πράγματα που είχα αναπτύξει στο παρελθόν και μου φάνηκαν χρήσιμα. Το αποτέλεσμα ήταν να ξαναστήσω το πρόγραμμα από την αρχή αφήνοντας κατά μέρος το πρόγραμμα mathrace το οποίο ελπίζω κάποτε να υλοποιήσω.

This entry was posted in www.prefadoros.gr. Bookmark the permalink.

1 Response to Διαδικτυακή πρέφα!

  1. Ο/Η DRAMOYNTANIS MAN [liamis] λέει:

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΡΕΦΑΣ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΙ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ Μ Ε ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΠΤΑ ΜΕΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s