Παλέτα φύλλων και χρωμάτων της τράπουλας

Είπαμε σε προηγούμενο άρθρο πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε στη συζήτηση εικονίδια φύλλων και χρωμάτων της τράπουλας χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες κωδικοσειρές. Μπορούμε, όμως, να χρησιμοποιήσουμε την παλέτα που διατίθεται για το σκοπό αυτό αποφεύγοντας έτσι την απομνημόνευση και τη γραφή κωδικοσειρών. Για να εμφανίσουμε την παλέτα φύλλων και χρωμάτων της τράπουλας αρκεί να κάνουμε κλικ στο σύμβολο της πίκας (μπαστούνι) στο control panel:

Κάνοντας κλικ στο εν λόγω εικονίδιο εμφανίζεται η παλέτα φύλλων και χρωμάτων της τράπουλας από την οποία μπορούμε να επιλέξουμε φύλλα, ή σύμβολα χρωμάτων της τράπουλας και να τα ενσωματώσουμε στη συζήτηση:

Η παλέτα μπορεί να μετακινηθεί σε βολικότερο σημείο της οθόνης με κλασικούς χειρισμούς drag & drop. Κάνοντας λοιπόν κλικ στο περιθώριο της παλέτας και «σέρνοντας» τον δείκτη του ποντικιού μας (έχοντας πάντα πατημένο το αριστερό πλήκτρο), μετακινούμε την παλέτα στον κενό χώρο:

Από εδώ μπορούμε να κάνουμε κλικ σε φύλλα, ή σύμβολα των χρωμάτων της τράπουλας και οι κωδικοσειρές των αντίστοιχων εικονιδίων ενσωματώνονται αυτόματα στη συζήτηση. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα αλλαγής γραμμής με κλικ στο πράσινο «σπασμένο» βέλος ().

This entry was posted in Εκπαίδευση, Ενημέρωση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s