Σόλο πληρωμές στην άμυνα

Μέχρι σήμερα οι αμυνόμενοι πλήρωναν διπλές μόνο τις μπάζες του τζογαδόρου, σε περίπτωση σολαρίας από την πλευρά τους. Αυτό ίσχυε κατά παράβαση των τυπικών κανόνων της πρέφας και με βάση τη λογική του συνεταιρισμού των δύο αμυνομένων. Πράγματι, δεν είναι λογικό ο αμυνόμενος που σολάρει να πληρώνει διπλές τις μπάζες του συμπαίκτη του, και μάλιστα για δύο λόγους:

  • Ο συμπαίκτης που έχει βγει δεν έχει κάνει κάτι εξαιρετικό για να πληρωθεί διπλά καπίκια.
  • Οι μπάζες του συμπαίκτη μπορεί να έχουν χαριστεί από τον σολίστα, στα πλαίσια του συνεταιρισμού των δύο αμυνομένων.

Η διαφοροποίηση, όμως, αυτή φαίνεται να μην γίνεται αποδεκτή από την κοινότητα των πρεφαδόρων και για το λόγο αυτό αναιρείται. Επομένως, αν κάποιος αμυνόμενος μπει μέσα σόλο, πληρώνει διπλές τόσο τις μπάζες του τζογαδόρου, όσο και του συμπαίκτη του, εφόσον, βεβαίως, ο συμπαίκτης του έχει κάνει τις απαραίτητες μπάζες.

Οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι πολλές:

  • Αγορά 7 μπαζών όπου ο πρώτος παίκτης δεν κάνει καμία μπάζα, ενώ ο δεύτερος κάνει μια μπάζα. Σ’ αυτή την περίπτωση ο δεύτερος αμυνόμενος θα πληρωθεί διπλά την μπάζα που έκανε, αντί απλά που πληρωνόταν μέχρι τώρα.
  • Αγορά 6 μπαζών, όπου ο πρώτος παίκτης δεν κάνει καμία μπάζα, ενώ ο δεύτερος κάνει δύο μπάζες. Σ’ αυτή την περίπτωση ο δεύτερος αμυνόμενος θα πληρωθεί διπλές τις δύο μπάζες που έκανε, αντί απλά που πληρωνόταν μέχρι τώρα.
  • Αγορά 6 μπαζών, όπου ο δεύτερος παίκτης δεν κάνει καμία μπάζα, ενώ ο πρώτος κάνει δύο μπάζες. Σ’ αυτή την περίπτωση ο πρώτος αμυνόμενος θα πληρωθεί διπλές τις δύο μπάζες που έκανε, αντί απλά που πληρωνόταν μέχρι τώρα.
This entry was posted in Ενημέρωση, Προβλήματα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s